Savonlinnan Oopperajuhlat 2019:
”SEVILLAN PARTURI” ooppera
23.-24.7.  (2 pv)

465 € / hlö / jaetussa 2 hh huoneessa.
(1hh-lisämaksu 95 €)

*******************

Oopperajuhlien  uutuusooppera on Gioachino Rossinin "Sevillan parturi". Rossinin kekseliäs ja hauska musiikki synnyttää oopperassa harvinaista tilannekomiikkaa, se on oikea tilannekomiikan vauhtimylly, jonka käänteistä Kari Heiskasen ohjaus ottaa kaiken irti. Siinä on yllätyksiä ja toiminnallisuutta, se on kaikin puolin värikäs farssi” luonnehtii Heiskanen Sevillan parturia. Juonihan on koomisissa  oopperoissa  aina sama; Ensin asiat sotketaan, sitten ratkaistaan. Lopussa kaikki ovat onnellisia, varsinkin sopraano ja tenori, koska he saavat toisensa ilman, että kukaan kuolee.

Esityskieli Italia, tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kesto n. kolme (3) tuntia, sisältäen yhden (1) väliajan.

Lisätietoja Sevillan parturi -oopperasta löydät täältä.

Matka-Sunin oopperamatka 2019 hintaan sisältyy:

  • Oopperalippu, A-katsomo rivit 11,12 ja 13.
  • Bussimatkat hyvätasoisella turistibussilla
  • Hotelliyöpyminen 2 hh huoneessa, Sokos hotelli Seurahuone Savonlinna, sis. aamiaiset
  • 1 pv:nä buffetlounas, Hotelli Järvisydän ravintolassa
  • 2 pv:nä buffetlounas, Kenkäveron ravintolan pitopöydästä
  • 2 pv:nä Taidekeskus Salmelan taidenäyttelyt opastettuna
  • Matkanjohtajan palvelut

Alustava matkaohjelma

Ajamme seuraavaa matkareittiä: Vammala-Häijää-Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Nokia-Tampere-Kangasala-Lahti-Mikkeli-Savonlinna

Alustava aikataulu:  Lähtö A.Lauhamon tallit, Vammala klo 6.30; Häijää, Neste klo 6.55; Kyröskoski Mh. klo 7.20; Hämeenkyrö, S-market pys. klo 7.30; Ylöjärvi, Matkatie klo 7.50; Nokia, Pirkkalaistori Harju Centerin puoli  klo 8.10; Tampere, Vanhankirkon pys. klo 8.30; Kangasala, L-A  klo 8.50.

1 pv
Bussi lähtee Vammalasta klo 6.40 ajaen matkareitin mukaisesti. Tampereella Keskustorilla Vanhankirkon pys. lähtö klo 8.30.

Matkalla Savonlinnaan pysähdymme alustavan suunnitelman mukaan Hollolassa ja Mikkelissä. Lounaan nautimme Hotelli & Spa Resort Järvisydän ravintolassa Rantasalmella, noin klo 14 alkaen. Savonlinnaan saavumme  noin klo 16.30 ja majoittaudumme Original Sokos hotelli Seurahuone Savonlinnaan. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, torin ja sataman vieressä. Ooppera alkaa Olavinlinnassa klo 19.00. Hotellilta pieni kävelymatka linnaan.

Omatoiminen paluu hotelliin esityksen jälkeen.

2 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Mahdollisuus pistäytyä Savonlinnan torilla ja tutustua savolaiseen torielämään.

Matkamme jatkuu Savonlinnasta klo 10.00 kohti Mikkeliä. Siellä pysähdymme Kenkäveron Pappilaravintolaan buffet-lounaalle. Pöytä on katettu sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista. Pappilaravintolassa voi aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruuasta nauttien ja kaunista järvimaisemaa ja puutarhaa ihaillen.

Kenkäveron Taito Shop myymälöissä on mahdollisuus tehdä ostoksia, tuotevalikoimat koostuvat käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Kenkävero toimi pappilana vuoteen 1969 ja upeissa saleissa vietettiin pidot jos toisetkin.

Mikkelistä jatkamme matkaa Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan, jossa tutustumme mm. opastetusti kesän taidenäyttelyihin.

Kotimatka alkaa Salmelasta noin klo 16-16.30. Ajamme reittiä Heinola-Lahti-Pälkäne-Kangasala-Tampere-Nokia-Ylöjärvi-Hämeenkyrö jne. Tampereella olemme n. klo 19.30-20.00.

Lisätietoja matkan kohteista löydät helposti näiden linkkien kautta:

Hotelli & Spa Resort Järvisydän, https://www.jarvisydan.com/fi
Kenkävero Mikkelissä, http://www.kenkavero.fi/
Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla, https://www.taidekeskussalmela.fi/

Varaa matkasi nyt ensi kesän oopperajuhlille!