Savonlinnan Oopperajuhlat 2020:
WERTHER – Ooppera  29.-30.7. (2 pv)Kuvahaun tulos haulle savonlinnan oopperajuhlat werther

480 € / hlö / jaetussa 2 hh huoneessa
(1 hh lisämaksu 98 €)

*******************

Ensi kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla vierailee Kroatian kansallisooppera, Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta, tuoden Oopperajuhlille kaksi merkittävää oopperateosta, joita Suomessa nähdään vain harvoin.

Ensimmäinen on Händelin ooppera Julius Caesar. Toinen Ooppera on todellinen aarre Jules Massenet`n herkkä, lyyrinen WERTHER mikä puolestaan on nähty Suomessa todella harvoin. Ohjaajana Fabrizio Melano on amerikkalaisen oopperan supervaikuttaja, esitykset johtaa visionäärinen Yordan Kamdzhalov.

Valitsimme Savonlinnan oopperamatkamme vuoden 2020  oopperaksi herkän WERTHERIN, koska se on nähty Suomessa kautta aikojen vain kahdesti, viimeksi yli 30 vuotta sitten.

Tekijäjoukko on huikea. Ohjaaja Fabrizio Melano ahmi oopperalibrettoja 10 -vuotiaasta, hylkäsi yliopistouransa oopperan vuoksi, työskenteli New Yorkin Metropolitanissa 30 kautta ja on ohjannut sellaisia laulajia kuin Callas, Scotto, Pavarotti ja Domingo. Hänen ohjauksensa WERTHERISTÄ on tyylikkään minimalistinen.

Nimiroolissa laulaa slovenialainen Aljaz Farasin, ohjaaja Melanon löytö rooliin ja Charlottena esiintyy Ivana Srbljan, joka jäi mieleen Jyväskylän menestyksekkäästä Carmenista. Lisäksi mukana Domen Krizaj, Vanja Zelcic, Ciorgio Surian, Robert Kolar  ja Marko Fortunato, Kroatian kansallisteatterin orkesteri ja Savonlinnan Oopperajuhlien lapsikuoro.

WERTHER -ooppera esitetään Savonlinnassa vain kolme (3) kertaa, 26.7. (ensi-ilta) 29.7. ja 31.7. 

Esitys alkaa klo 19.00 Olavinlinnassa. Kesto noin 3 tuntia, yksi väliaika. Esityskieli Ranska.

Lsätietoja esityksestä löydät täältä.

Matka-Sunin oopperamatka 2020 hintaan sisältyy:

  • Oopperalipun, A-katsomo riveiltä 11, 12 ja 13.
  • Hotelliyöpyminen 2 hh huoneessa, Original Sokos hotelli Seurahuone Savonlinna aamiaisella
  • Bussimatkat
  • 1 pv:nä buffetlounas, Kenkäveron ravintola, Mikkeli
  • 2 pv:nä buffetlounas, Imatran Valtionhotellin ravintolassa
  • Vierailu Johanna Oraksen taidekartanossa Punkaharjulla
  • Kaivolan Perinnetilan / Willa Fantti, sis.pääsy ja esittely
  • Matkanjohtajan palvelut

*********************

Alustava matkaohjelma:

Ajamme seuraavaa matkareittiä: Vammala – Häijää – Kyröskoski – Hämeenkyrö – Ylöjärvi – Nokia – Tampere – Kangasala – Pälkäne – Lahti – Mikkeli – Savonlinna

Aikataulu tarkentuu piakkoin.

1 pv
Bussi lähtee Vammalasta  klo 7.00 ajaen matkareitin mukaisesti niin, että Tampereelta Vanhankirkon turistipysäkiltä lähtö olisi klo 8.50.

Matkalla Savonlinnaan pysähdymme alustavan suunnitelman mukaan Hollolassa ja Mikkelissä. Buffet-lounaan nautimme Kenkäveron Pappilaravintolassa, Mikkelissä.

Pöytä on katettu sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista. Pappilaravintolassa voi aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruuasta nauttien ja kaunista järvimaisemaa ja puutarhaa ihaillen. Lisäksi on mahdollisuus tehdä ostoksia Taito Shop myymälöissä. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia Suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.

Mikkelistä jatkamme matkaa Savonlinnaan, minne saavumme noin klo 15.30 ja majoittaudumme Original Sokos hotel Seurahuoneelle. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, torin ja sataman vieressä.

Hetki aikaa levätä ja valmistautua  Oopperaan, joka alkaa Olavinlinnassa klo 19.00.

Hotellilta pieni kävelymatka linnaan. Omatoiminen paluu hotelliin esityksen jälkeen.

2 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Mahdollisuus pistäytyä Savonlinnan torilla ja tutustua savolaiseen torielämään.

Savonlinnasta matkamme jatkuu Punkaharjun kansallismaisemiin Tuunaansaareen, taiteilija Johanna Oraksen taidekartanolle. Johanna Oras kutsuu vierailijat aidosti mukaan taiteen kiehtovaan maailmaan. Maalausten ja leppoisan tunnelman äärellä voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja antaa siveltimen vetojen viedä pienelle seikkailulle.

Jatkamme Johanna Oraksen Taidekartanon leppoisasta tunnelmasta Punkaharjulla Museotietä, jonka kauneutta ovat ylistäneet niin J.L. Runeberg kuin Z.Topeliuskin; eli vanhaa Harjun kulkureittiä, jota ovat käyttäneet niin eläimet kuin ihmisetkin, jo vuosisatoja. Ensimmäisen maantien rakensivat harjulle venäläiset jo 1700 -luvulla.

Punkaharjun maisemista ajamme Parikkalan ja Ruokolahden kautta Imatralle. Saapuminen toiseen tunnettuun kansallismaisemaan sekä Suomen vanhimman matkailunähtävyyden Imatrankosken partaalle, jossa sijaitsee myös vuonna 1903 valmistunut legendaarinen Imatran Valtionhotelli. Hotellin ravintolassa nautimme buffet-lounaan.

Imatralta matkamme jatkuu reittiä Lappeenranta – Kouvola – Lahti.

Lisäksi pysähdymme matkalla myös Kaivolan Perinnetilalla/Willa Fantissa.

Kotimatkamme kulkee reittiä Lahti-Hollola-Hämeenkoski-Pälkäne-Kangasala -Tampere-Nokia-Ylöjärvi jne.

*******************

Varaa matkasi nyt ensi kesän oopperajuhlille!