Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat ja Pohjois-Karjalan helmiä 15.-17.7.2024 (3pv)

Valamon luostari * Koli

 

Hinta:     455 € / hlö (jos lähtijöitä vähintään 30 hlöä)
** 1hh huonelisä 105 €
** Kylpylälippu, ryhmähinta 15€/hlö/vrk
** Tuupalan koulun konserttilippu Kuhmo, etukäteen varattuna 25€/hlö

Ilmoittautumiset matkalle 7.6. mennessä.

Ilmoittautuessasi mainitse autoon nousupaikkasi ja mahdolliset erityisruokavaliosi!

Matkareitti: Vammala-Häijää-Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Jämsä-Jyväskylä-Pieksämäki-Varkaus-Valamon Luostari-Bomba, Nurmes

Matkaohjelma:

Alustava aikataulu: Lähtö Vammalasta klo 6.00; Häijää ABC klo 6.20; Kyröskoski Mh. klo 6.40; Hämeenkyrö, S-market pys. klo 6.50; Ylöjärvi, Matkatien pys. klo 7.10; Tampere, Vanhankirkko klo 7.30; Orivesi, L-A n. klo 8.15; ST1 Patalahti Jämsä, tauko n. klo 9.00.

1 pv

Bussi lähtee Vammalasta klo 6:00 ajaen matkareitin mukaisesti. Matkalla tarpeelliset pysähdykset, alustavan suunnitelman mukaan Jämsässä ja Pieksämäellä.

Ensimmäinen matkakohteemme sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa Heinävedellä. Saavumme Valamon Luostariin noin klo 13. Luostarin ravintola Trapesan noutopöydästä nautimme lounaan. Lounaan jälkeen opastettu luostarikierros ja lopuksi mahdollisuus tehdä ostoksia luostarin matkamuistomyymälässä. Luostarilta ajamme läheiselle Valamon Ortodoksi -hautausmaalle, missä haudattuna mm. kirjailijat Pentti Saarikoski, Elina Karjalainen sekä teatteripariskunta Ritva ja Kalle Holmberg.

Matkamme jatkuu Kontiolahden ja Juukan kautta Nurmeksen Bombaan.
Majoittuminen Break Sokos Hotel Bombaan n. klo 18.00. Illallinen Bomba-talon ravintolassa, myöhemmin sovittuna aikana.

2 pv

Aamiainen hotellin ravintolassa klo 9:00, jonka jälkeen lähdemme ajamaan kohti Kuhmoa. Kuhmosta tuli kaupunki vuonna 1986 ja se sijaitsee Kainuun maakunnan kaakkoisosassa. Kuhmo on Kajaanin ohella maakunnan ainoa kaupunki. Koko 8000 asukkaan paikkakunta sykkii musiikkia aamusta yömyöhään. Konsertit soivat kolmessa upeassa puisessa konserttisalissa: Kuhmon kirkko (rakennettu v.1816), Kuhmo-talo (v.1993) ja Tuupalan puukoulu (v.2018).

Yli 53-vuodessa Kuhmon Kamarimusiikki on kasvanut yhdeksi maailman merkittävämmistä kamarimusiikkijuhlista. Matkassamme on mahdollisuus osallistua päivän aikana kaikkiin em. kolmessa kohteessa järjestettyihin konsertteihin. 

Kesällä koko Kuhmo huokuu kulttuurin ja luonnon harmoniaa. Metsien hiljaisuus, luonnon kauneus avaavat aistit herkille nautinnoille. Kaksi viikkoa keskellä heinäkuuta on Kuhmossa pyhitetty kamarimusiikille. Silloin tuhannet musiikin ystävät suuntaavat tiensä Kuhmoon.

Tule sinäkin ja tunne Kuhmon Kamarimusiikki kaikilla aisteilla!

Saapuminen Kuhmon keskustaan n. klo 10:00. Meidät toivotetaan tervetulleeksi Kuhmon Kamarimusiikki -juhlille ja Festivaalin esittely. Osallistumme klo 11-12 ”Soiva Ilo" konserttiin Kuhmon kirkossa.

Pyhästä kolminaisuudesta iloon ja valoon. Kuhmon kirkon urut näyttävät tumman tehonsa Pärtin soitinmaailmassa, jonka selättää soiva ilo Wennäkosken ja Mozartin tapaan. 

Kirkkokonsertin päätyttyä  keittolounas Kaesan Kotileipomon kahvila ravintolassa. Mahdollisuus myös tehdä ostoksia Kotileipomon myymälästä, paikallisia herkkuja mm. Rönttösiä yms.

Lounaalta siirrymme bussilla Kalevala-keskus Juminkekoon. Juminkekoa voi hyvällä syyllä kutsua Kalevala-kodiksi sen mittavan Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin aineiston ansiosta. Juminkeossa on maailman suurin Kalevala-kokoelma käsittäen yli 60 Kalevala-käännöstä.

Juminkeko-säätiön ylläpitämä keskus harjoittaa kansallista ja kansainvälistä kulttuurinvaihtoa.Rakennus edustaa uutta suomalaista puuarkkitehtuuria.

Juminkeossa on myymälä, josta voi löytää mielenkiintoista kotiin viemistä. Lisäksi ryhmällemme opastettu esittelykierros. Juminkeon jälkeen ohjelmassa on Kuhmon kiertoajelu paikallisen oppaan johdolla, kuulemme ja näemme mielenkiintoista tietoa Kuhmosta.

Päivällinen Neljä Kaesaa Bistro ravintolassa klo 16:30. (sijaitsee Kuhmo-talon vieressä). 

Seuraavaksi osallistumme ”Vuorilta ja Lakeuksilta” konserttiin Kuhmo-Talolla klo 18:00-20.00. Sisältää väliajan. Konsertin jälkeen ajamme takaisin kohti Nurmesta ja hotelli Bombaa. Hotellilla n. klo 21:30.

3 pv

Aamiainen hotellin ravintolassa. Lähtö Bomba hotellilta klo 8:30.

Ajamme Nurmeksesta - Juukan ja Kolin kylän kautta, jossa hiljattain avattiin uusi hotelli. Jatkamme Ylä-Kolille niin pitkälle kuin bussilla pääsemme. Siellä sijaitsee Hotelli ja Luontokeskus Ukko, joka esittelee havainnollisesti Kolin kansallismaisemaa. Luontokeskuksen yhteydessä on myymälä ja kahvila. Halukkailla on mahdollisuus patikoida UKKO-KOLIN huipulle.

Hotellin ravintolasta on myös nähtävissä komeat maisemat Pieliselle. 

Koli on Pohjois-Karjalan korkein vaara, 347 metriä merenpinnan yläpuolella. Koli on yksi Suomen kauneimpia ja tunnetuimpia maisemanähtävyyksiä. Koli iskostuu usein mieliimme taiteesta mm. Juhani Ahon, Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, I.K. Inhan ja Jean Sibeliuksen sekä muiden lukuisten taiteilijoiden töiden kautta.  

Kolilta ajamme reittiä Polvijärvi-Outokumpu ja pian saavummekin valtatie 23, ns. Järvisuomentielle. Siitä jatkamme edelleen Varkauden kautta Pieksämäelle, jossa pysähdymme ruokailemaan Pöyhölän Pappilaan. Pöyhölä on kuuluisa herkullisen notkuvista pitopöydistään ja vanhan ajan charmista. Ruokailtuamme kotimatka voi alkaa.

Vaajakoskella pysähdymme vielä Pandan suklaatehtaan myymälässä ostoksilla. Jatkamme Jyväskylä-Muurame-Korpilahti, reitillä vielä pieni tauko, -Jämsä-Orivesi- Tampere jne.


*********

Hinta sisältää:

  • Bussimatkat, hyvätasoisella turistibussilla
  • Hotelliyöpymiset Sokos Hotel Bomba 2-yötä 2hh huone / hlö aamiaisella, illallinen Bomba talo ravintola 1 krt

  • Päivällinen Kuhmossa Neljä Kaesaa Bistro ravintolassa

  • Lounas 3 krt: Valamon Trapesa ravintola, Kuhmossa Kaesan Kotileipomo kahvila ja Pieksämäki Pöyhölän Pappila ravintola

  • Sis.pääsyt ja opastukset Valamon Luostarilla ja Kuhmossa

  • Konserttiliput 2 krt. Kuhmon kirkko ja Kuhmo-Talo

  • Matkanjohtajan palvelut / matkajärjestelyt