tuorin_kartano.jpgKartanoita Satakunnassa
Pe 21.8.2020

Tuorin Kartano, Pori * Vuojoen Kartano, Eurajoki * Noormarkun Klubi

Hinta:     99 € / hlö
(jos lähtijöitä vähintään 30 hlöä)

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 27.7. mennessä.

Matkaohjelma:

Matkareitti: Vammala-Nokia-Tampere-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-Kyröskoski-Häijää-Pori

Aikataulu: Lähtö Vammalasta klo 7.15; Nokia klo 7.45; Tampere, Vanhakirkko klo 8.00; Ylöjärvi, Matkatie klo 8.20; Hämeenkyrö, Op. pys klo 8.40; Kyröskoski Mh. klo 8.50; Häijää, Neste klo 9.10.

1 pv
Bussi ajaa matkareitin mukaisesti.

Saavumme ensimmäiseen kohteeseemme Porissa Tuorin Kartanolle n. klo 10.30. Tuorin historiallinen, vuonna 1909 valmistunut kartanomiljöö muoto-puutarhoineen tarjoaa persoonalliset ja tunnelmalliset puitteet moneen erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.

Kartano sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Porin keskustasta. Ylväät leijonat portin pielessä toivottavat vieraat tervetulleiksi kokemaan kartanotunnelmaa. Emäntä Sirkka-Liisa Mäkinen toivottaa meidät tervetulleeksi ja nautimme aamupäiväkahvit. Kuulemme Tuorin Kartanon historiasta ja nykypäivästä sekä tutustumme Kartanoon.

Matkamme Satakunnassa jatkuu, saavumme Noormarkun Ruukkiin. Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista. Noormarkun ruukki on edelleen Ahlströmin suvun omistuksessa.

Nautimme Noormarkun Klubin ravintolassa herkullisen viikonloppu buffet-lounaan. Noormarkun Klubin keittiö vaalii vuosisatoja vanhoja perinnereseptejä ja luo uusia makuelämyksiä. Keittiö suosii lähituottajia ja käyttää sesongin parhaita raaka-aineita sekä omien metsien ja vesistöjen antimia, kuten kaloja, riistaa, sieniä ja marjoja.

Edelleen matkaamme Satakunnassa Porin-Ulvilan ja Luvian kautta Suomen ”sähköisimpään” kuntaan Eurajoelle. Saapuminen Vuojoen kartanolle. Kartanon suunnittelivat C.L. Engel, Charles Bassi sekä Pehr Johan Gylich. Empiretyylinen Vuojoen kartanolinna valmistui 1836. Kartano on tänä päivänä vilkas kokous-, koulutus- ja kulttuurikeskus sekä suosittu häiden yms. juhlien pitopaikka.

Meillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua teemaopastetusti Vuojoen kartanoon sekä sen historiaan ja nykypäivään. Nautimme kartanolla iltapäiväkahvit. Lisäksi kartanolla on myös pieni putiikki, jossa myydään paikallisia tuotteita ja- matkamuistoja yms.

Vuojoelta kotimatka alkaa n. klo 16.00. Matkalla pieni pysähdys Häijään Herkkujuustolassa. Matka Häijäästä jatkuu reittiä Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere-Nokia-Vammala, jossa n. klo 19.30.

*********

Hinta sisältää:

  • Bussimatkat, hyvätasoisella turistibussilla
  • Aamukahvit ja voileipä sekä Tuorin Kartanon esittely
  • Buffet-lounas, Noormarkun Klubilla
  • Rooliopastettu Kartanokierros, Vuojoen Kartanolla
  • Iltapäiväkahvit ja pulla, Vuojoen Kartano
  • Matkanjohtajan palvelut