Savon Sydänmaille ja Etelä-Karjalan kunnahille 12.-14.7.2022 (3 pv)

Urajärven kartano, Asikkala * Salmelan Taidekeskus, Mäntyharju * Kenkäveron Pappilamiljöö, Mikkeli * Tertin kartano, Mikkeli * Puumala ja Niinisaari * Imatrankoski- ja Valtionhotelli, Imatra * Lappeenranta * Kotkaniemi, Luumäki * P.E.Svinhufvudin kotimuseo, Luumäki

**************

Matkan hinta:        420 € / hlö / 2 hh   (jos lähtijöitä vähintään 30 hlöä) 

** 1hh lisämaksu 70€

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 20.5. mennessä.

Matkaohjelma

Matkareitti: Vammala-Häijää-Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere-Kangasala-Pälkäne-Asikkala


1 pv

Auto lähtee Vammalasta klo 5.30 ajaen matkareitin mukaisesti. Tarkemman aikataulun lähetämme ilmoittautuneille. Matkalla tauko Neste Tuulonen.

Ensimmäinen kohteemme sijaitsee Asikkalassa Urajärven Kartanolla, johon saavumme noin klo 9.45. Tutustumme kohdeoppaan johdolla kartanoon. Kartanon päärakennus toimii yhä kartanomuseona, joka vaalii lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle kuuluneen kartanon perinteitä. Urajärven kartano on luokiteltu Suomen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Kierroksen päätteeksi nautimme keittolounaan kartanon ravintolassa.

Matka jatkuu Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan, joka on taidegalleria ja kesäajan kulttuuritapahtumia järjestävä vanhojen kunnostettujen rakennusten ja puistojen miljöö. 

Salmela sijaitsee kauniilla paikalla Etelä-Savon maisemissa Pyhäveden vesistön ja Mäntyharjun kirkon läheisyydessä. Tutustumme opastetusti mielenkiintoiseen kohteeseen. Mahdollisuus myös kahvitella sekä tehdä pieniä matkamuisto-ostoksia. Jatkamme Mäntyharjulta Mikkeliin ja siellä Kenkäveronniemen upeaan Pappilamiljööseen, joka on ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Omatoimista tutustumista; mahdollisuus nähdä mm. pioneistaan tunnettua puutarhan kukkaloistoa. Kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania niin itselle, kuin lahjaksi.

Kenkävero onkin yksi Suomen suurimpia Suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita. Päivällisen nautimme Kenkäveron Pappilaravintolassa buffet-pöydästä, keittiön lähiruokaherkkuja maistellen.

Kenkäverosta ajamme läheiseen Mikkelin keskustaan, majoittuen siellä Original Sokos Hotel Vaakunaan. Hotellin saunat käytettävissä.


2 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta n. klo 8.45. Ajamme läheiselle Tertin kartanolle, kartano on uniikki matkakohde Mikkelissä, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Tertin Kartano on aito sukukartano, tunnelmallisessa miljöössä.

Pihapiirissä palvelee kartanoravintola, herkkupuoti ja kahvila sekä sitä ympäröi neljän hehtaarin puutarha. Kuulemme lyhyen kartanon esittelyn, mahdollisuus tehdä pieniä ostoksia. 

Jatkamme Tertistä Puumalan saaristokuntaan ja pysähdymme sen kirkonkylälle. Kunnassa on noin 3000 rantakilometriä Saimaan rantaa ja yli 700 saarta.  Varmaankin sen vuoksi Puumala on Suomen suosituimpia kesämökkipitäjiä. Puumalansalmen silta (kokonaispituus on 781 m), sijaitsee kirkonkylän keskellä.

Kirkonkylältä ajamme Niinisaareen, jonne on lossiyhteys Hätinvirran yli. Tutustumme Niinisaaren vanhimpaan matkailua harrastaneeseen paikkaan Okkolan Lomamökit / Ravintola Niinipuu, jossa on saatu kokea saaristolaiselämyksiä jo vuodesta 1966 alkaen. Nautimme lounaan Niinipuun buffet-pöydästä ja kuulemme samalla tarinaa Niinisaaresta.

Niinisaaresta tulemme takaisin lossilla mantereelle ja ajelemme kohti Imatraa. Saavumme Imatrankosken partaalle ja legendaarisen Valtionhotellin luota aloitamme tutustumisen kohdeoppaamme kanssa. Noin klo 16.30 buffet-päivällinen Imatran Valtionhotellin ravintolassa. Päivällisen päätteeksi näemme klo 18.00 alkavan koskinäytöksen.

Kosken kuohujen ollessa mahtavimmillaan kuullaan taustalla Sibeliuksen Karelia-sarjan musiikkia. Imatra vierailun päätteeksi ajelemme bussilla Lappeenrannan keskustaan ja majoitumme Sokos hotelli Lappeeseen.

3 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Noin klo 8.45 aloitamme opastetun 1,5h kiertoajelun Lappeenrannassa, käymme mm. Saimaan kanavalla ja satama-alueella. Opastus päättyy satamaan hiekkalinnan läheisyyteen, mikä on ihastuttanut Lappeenrannassa jo vuodesta 2004 alkaen. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain ja upean hiekkalinnan veistämiseen käytetään miljoonia kiloja hiekkaa. Seuraavaksi ajamme Vanhan Linnoituksen alueelle, siellä mahdollisuus pistäytyä Majurskan talossa, jossa mm. käsityöpuoteja ja wanhan ajan kahvila. Myös lounaspaikkamme sijaitsee linnoitusalueella, jossa nautimme buffet-lounaan. 

Matka jatkuu Lappeenrannasta Luumäellä sijaitsevaan Kotkaniemen kotimuseoon, joka oli Suomen presidentti P.E. Svinhufvudin eli Ukko-Pekan pitkäaikaisin koti.  Kotkaniemi on henkilöhistoriallinen kotimuseo, joka esittelee P.E. ja Ellen Svinhufvudin elämää sekä Kotkaniemen tilan arkea Luumäellä. Museon esineistön omistaa Kotkaniemi -säätiö, lisäksi kokoelmaan kuuluu Kansallismuseon lainaesineitä – kaikki Svinhufvudien kodin alkuperäisesineistöä. Tutustumme oppaan johdolla kotimuseoon. Kotkaniemessä on myös museon henkeä kunnioittava 36- paikkainen Kahvila Ellen, joka tarjoilee herkkuja Ellen Svinhufvudin reseptiikkaa mukaillen. 

Matkamme jatkuu edelleen reittiä Kouvola – Lahti ja Hollola, jossa on taukopaikkamme Matkakeidas. Kotimatka alkaa reittiä; Hämeenkoski-Pälkäne-Kangasala-Tampere-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-Kyröskoski-Häijää-Vammala.

***

Hinta sisältää:

  • Bussimatkat
  • Hotelliyöpymiset 2 yötä aamiaisella, Sokos Hotelli Vaakuna Mikkeli ja Sokos Hotelli Lappee Lappeenranta
  • Päivällisen Kenkäveron ravintola Mikkeli ja Imatran Valtionhotellin ravintola Imatralla
  • Lounasruokailut 3 krt. Urajärven kartanolla, Ravintola Niinipuu Puumala ja Vanhan Kehruuhuoneen ravintola Lappeenranta
  • Kaupunki yms. opastukset Imatra ja Lappeenranta
  • Sis.pääsyt / opastus Urajärven Kartano, Salmelan Taidekeskus, Kotkaniemen kotimuseo, Tertin kartanon ja Niinisaarien esittely.
  • Matkanjohtajan palvelut