Peruttu: Hämeestä - Savon Sydänmaille ja Etelä-Karjalan kunnahille 21.-23.7.2020 (3 pv)

Urajärven kartano, Asikkala * Salmelan Taidekeskus, Mäntyharju * Kenkäveron Pappilamiljöö, Mikkeli * Puumala ja Niinisaari * Ruokolahti * Imatrankoski- ja Valtionhotelli, Imatra * Lappeenranta * Kotkaniemi, Luumäki * Willa Fantti, Nastola

**************

Matkan hinta:        390 € / hlö / 2 hh   (jos lähtijöitä vähintään 30 hlöä) 

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 6.5. mennessä.

Matkaohjelma

Matkareitti: Vammala-Häijää-Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere-Kangasala-Pälkäne-Asikkala


1 pv
Auto lähtee Vammalasta klo 5.30 ajaen matkareitin mukaisesti. Tampereen Vanhankirkon pys. klo 7.10. Matkalla tauko sopivassa paikassa.

Ensimmäinen kohteemme sijaitsee Asikkalan Urajärvellä, Urajärven Kartanolla, johon saavumme n. klo 9.45. Tutustumme kohdeoppaan johdolla kartanoon. Kartanon päärakennus toimii yhä kartanomuseona, joka vaalii lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle kuuluneen kartanon perinteitä. Urajärven kartano on luokiteltu Suomen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Kierroksen päätteeksi nautimme keittolounaan kartanon ravintolassa.

Matka jatkuu Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan, mikä on taidegalleria ja kesäajan kulttuuritapahtumia järjestävä vanhojen kunnostettujen rakennusten ja puistojen miljöö. Salmela sijaitsee kauniilla paikalla Etelä-Savon maisemissa Pyhäveden vesistön ja Mäntyharjun kirkon läheisyydessä. Tutustumme opastetusti mielenkiintoiseen kohteeseen. Mahdollisuus myös kahvitella sekä tehdä pieniä matkamuisto-ostoksia.

Jatkamme Mäntyharjulta Mikkeliin ja siellä Kenkäveronniemen upeaan Pappilamiljööseen, joka on ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Omatoimista tutustumista; mahdollisuus nähdä mm. pioneistaan tunnettua puutarhan kukkaloistoa. Kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania niin itselle, kuin lahjaksi. Kenkävero onkin yksi Suomen suurimpia Suomalaisen käsityö osaamisen näyteikkunoita. Päivällisen nautimme Kenkäveron Pappilaravintolassa buffet-pöydästä, keittiön lähiruokaherkkuja maistellen.

Kenkäverosta ajamme läheiseen Mikkelin keskustaan, majoittuen siellä Sokos Hotel Vaakunaan.


2 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutun bussimme kyydissä pienelle opastetulle kiertoajelulle Mikkelissä. Kiertoajelun jälkeen pistäydymme läheisellä Tertin Kartanolla.

Jatkamme sieltä Puumalan Saaristokuntaan ja pysähdymme sen kirkonkylälle. Kunnassa on n. 3000 rantakilometriä Saimaan rantaa ja yli 700 saarta. Varmaankin sen vuoksi Puumala on Suomen suosituimpia kesämökkipitäjiä. Puumalansalmen silta (kokonaispituus on 781 metriä), sijaitsee kirkonkylän keskellä.

Kirkonkylältä ajamme Niinisaareen, jonne on lossiyhteys Hätinvirran yli. Tutustumme Niinisaaren vanhimpaan matkailua harrastaneeseen paikkaan Okkolan Lomamökit / Ravintola Niinipuu, jossa Saaristolaiselämyksiä on jo vuodesta 1966 alkaen saatu kokea. Nautimme keittolounaan Niinipuun buffet-pöydästä ja kuulemme samalla tarinaa Niinisaaresta.

Niinisaaresta tulemme takaisin lossilla mantereelle ja ajelemme kohti Imatraa, poiketen matkalla Ruokolahden kirkonmäellä, joka on maisemallisesti Ruokolahden kauneimpia paikkoja Saimaan rannalla. Kirkko ja kirkkopiha sankarihautoineen, muistomerkkeineen, Kellotapuli, Kotiseutumuseo ja Ruokolahti-talo suurine Pihtakuusineen, kaikki lähekkäin muodostaa mieleenpainuvan kokonaisuuden.

Lisäksi kirkonmäellä on Albert Edelfeltin kuuluisa maalaus ”Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä”, jossa maalaukselle on omistettu myös muistomerkki.

Ruokolahdelta saavumme Imatralle. Imatrankosken partaalta ja legendaarisen Imatran Valtionhotellin luota aloitamme pienen tutustumisen oppaamme kanssa em. kohteisiin. Opastuksen lopuksi näemme klo 18.00 alkavan koskinäytöksen. Kosken kuohujen ollessa mahtavimmillaan kuullaan taustalta Sibeliuksen Karelia -sarjan musiikkia. Klo 18.30 Buffet päivällinen Imatran Valtionhotellin ravintolassa.

Päivällisen ja Imatra vierailun päätteeksi ajelemme bussilla Lappeenrannan keskustaan ja majoitumme Sokos Hotelli Lappeeseen.

3 pv
Aamiainen hotellin ravintolassa. Noin klo 9.00 aloitamme opastetun kiertoajelun Lappeenrannassa, käymme mm. Saimaan Kanavalla ja Lappeenrannan Vanhassa Linnoituksessa, yms. Lounaan nautimme Vanhassa Kehruuhuoneen ravintolassa, joka sijaitsee Linnoitusalueella.

Matka jatkuu Luumäellä sijaitsevaan kotimuseo Kotkaniemeen, joka oli Suomen presidentti P.E. Svinhufvudin eli Ukko-Pekan pitkäaikaisin koti. Tutustumme opastetusti kohteeseen. Kotkaniemestä matkamme jatkuu edelleen Kouvolan kautta Nastolaan.

Saavumme Kaivolan perinnetilalle / Willa Fanttiin, josta löytyy ihmeellinen maailma – Maailman suurin norsukokoelma ”Norsulandia” -Willa Fantti. Yli 19.000 elefanttihahmoa eri muodoissa täyttävät 13 piharakennusta ja kokoelma kasvaa jatkuvasti. Kokoelma sai alkunsa talon emännän harrastuksesta. Norsuja on tullut Kaivolaan niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, kaukaisimmat mm. Chilestä, Burmasta ja Kiinasta.

Tilalla on kesäkioski, josta voi ostaa talon emännän leipomia norsuleivonnaisia, kahvia ja muita virvokkeita. Kioskilla on laaja valikoima erilaisia norsuaiheisia matkamuistoja, postikortteja, koriste-esineitä yms.

Nastolasta matkamme jatkuu kotia kohti reittiä; Lahti–Hollola-Pälkäne-Kangasala-Tampere-Ylöjärvi-H:kyrö-Kyröskoski jne.

***

Hinta sisältää:

  • Bussimatkat
  • Hotelliyöpymiset 2 yötä aamiaisella, Sokos Hotelli Vaakuna Mikkeli ja Sokos Hotelli Lappee Lappeenranta
  • Päivällisen Kenkäveron ravintola Mikkeli ja Imatran Valtionhotellin ravintola Imatralla
  • Lounas ruokailu Kehruuhuoneen ravintolassa, Lappeenranta
  • Keittolounaan Urajärven Kartanolla ja ravintola Niinipuu, Niinisaari
  • Kaupunki yms. opastukset Mikkeli, Imatra, Lappeenranta
  • Sis.pääsyt / opastus Urajärven Kartano, Salmelan Taidekeskus, Kotkaniemi ja Willa Fantti
  • Iltapäiväkahvit ja opastus Ruokolahden kirkonmäki / kahvila
  • Matkanjohtajan palvelut